Stop and Go Smart

Welkom op

Stop & Go Smartde slimme en milieubewuste carpooling site voor dagelijks gebruik.

 


 Slim?Smart Monkey

Dit platform brengt chauffeurs met een of meer vrije plaatsen in de auto in contact met passagiers die, tegen een bijdrage in de onkosten, willen meerijden.

Waarom slim?
De site wil carpooling makkelijk maken. Registreer u, log in en biedt of vraag met enkele kliks een rit aan. Dat maakt deze site tot een interessant instrument, vooral voor dagelijkse pendelritten.

  Milieubewust?Green Tree

 De meeste luchtvervuiling door auto's ontstaat tijdens de files in de ochtend- en avondspits. Een kleine daling van het aantal auto's minder dan 10 % zou de leefomstandigheden in de stad al sterk verbeteren : een aanzienlijke daling van de concentraties aan zware metalen, fijnstof, koolmonoxide, stikstofdioxide...

 Economisch intéressantBargain

 Op individueel vlak : chauffeurs krijgen van hun passagiers een bijdrage in de onkosten. Passagiers betalen voor een traject minder dan wanneer ze het openbaar vervoer nemen.

 Op macro-economisch vlak : het succes van dit platform kan het wegverkeer verminderen en het dichtslibben van steden door auto's oplossen zonder dat de overheid moet investeren.

 Sociaal voordeelSocial

 

Verkeersopstoppingen in de stad hebben belangrijke neveneffecten :

  • agressiviteit bij chauffeurs : zwakke weggebruikers, fietsers en voetgangers, kunnen ervan meespreken

  • aanzienlijk tijdverlies waarvan openbare besturen, ondernemingen, werknemers, ... het slachtoffer zijn

  • een bijzonder duur mobiliteitsbeleid (de Antwerpse ring)

 

Door dagelijks massaal te kiezen voor carpooling komt er een einde aan al deze hinder zonder dat er investeringen in mobiliteit nodig zijn.

In het belang van ons allemaalPeople

 Als er niets veranderd komt er een moment waarop de overheid drastische maatregelen zal moeten nemen om de auto in te dijken (beurtelings rijden, rijverbod voor oude wagens, zware belastingen ...) Al die beperkende maatregelen kunnen worden vermeden als we allemaal samen onze gewoontes aanpassen.

Stop & Go Smart is een eenvoudig hulpmiddel om de mobiliteit van alle gebruikers te verbeteren tegen een belachelijk lage kostprijs.

 

Overtuigd?Handshake

Registreer u hier (of bovenaan rechts op deze pagina), stel uw profiel in als chauffeur en/of passagier en word actief carpooler.